Szanowni Państwo, zamówienia o wartości co najmniej 300 zł i z wybraną opcją dostawy kurierem wysyłamy bezpłatnie!

Olej z nasion dzikiej róży (róży rdzawej/róży piżmowej) 100 ml

Dostępność: produkt chwilowo niedostępny
Cena: 39,00 zł 39.00
ilość szt.
Zyskujesz 39 pkt [?]

Opis

Olej z nasion dzikiej róży to olej o przejrzystej, żółtopomarańczowej barwie, lekko gęstej konsystencji i przyjemnym zapachu róż. Jest pozyskiwany w procesie tłoczenia na zimno nasion krzewu róży rdzawej. Dzika róża rośnie praktycznie w całej Europie na dzikich terenach do wysokości 1500 m n.p.m, w Polsce także powszechnie występuje. Jest źródłem cennych dla skóry antyoksydantów, nienasyconych kwasów tłuszczowych i flawonoidów. Jej owoce zawierają w sobie sporą ilość witaminy C, a także kwas transretinowy, Omega-6, Omega-3, witaminę E oraz naturalne karotenoidy.

Składniki aktywne: nienasycone kwasy tłuszczowe: linolowy – Omega-6 (41–50%), alfa-linolenowy – Omega-3 (26–37%), oleinowy (10–20%), palmitynowy (3,5–5,4%), arachidonowy (4%), stearynowy (1–2%); karotenoidy; witamina E.

Właściwości: olej schnący, dość nietrwały.

Działanie:

  • nawilża i łagodnie rozjaśnia,
  • pobudza produkcję kolagenu w skórze,
  • stymuluje proces regeneracji tkanek,
  • hamuje negatywny wpływ wolnych rodników,
  • zapobiega niekorzystnemu działaniu promieni UV,
  • odbudowuje naturalną barierę hydrolipidową naskórka,
  • nie zapycha porów (komedogenność na poziomie 1),
  • poprawia elastyczność skóry i pomaga w łagodzeniu rozstępów i blizn,
  • poprawia koloryt skóry i jej pigmentację.

Przeznaczenie i stosowanie: do 20% w kosmetykach do pielęgnacji cery dojrzałej i naczyniowej; do pielęgnacji ciała, blizn i rozstępów; do pielęgnacji włosów; do masażu i kąpieli. Produkt można stosować bezpośrednio na skórę po uprzednim sprawdzeniu, czy nie wywołuje reakcji uczuleniowej.

Olej z nasion dzikiej róży można stosować jako:

  • samodzielny preparat pielęgnacyjny – delikatnie wmasowywać kilka kropel na oczyszczoną skórę do momentu całkowitego wchłonięcia,
  • masaż nawilżająco-ściągający we własnym zakresie,
  • dodatek do kosmetyków w stężeniu do 20%,
  • kąpiel poprawiająca elastyczność skóry – do wanny wypełnionej w 1/3 ciepłą wodą dodać 5–10 ml oleju,
  • baza do produkcji domowych serum odmładzających,
  • preparat do moczenia stóp – regeneruje i wygładza popękane pięty; do miski z ciepłą wodą wlać 5–8 ml oleju, starając się co jakiś czas ruszać stopami,
  • dodatek do masek nakładanych na skórę głowy lub włosy.

Przechowywanie: przechowywać w lodówce. Chronić przed światłem.

Pojemność: 100 ml.

Składniki/Ingredients: Rosa Moschata Seed Oil.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl